Mag je verdriet tonen op social media?

Vorige week vrijdag las ik een bericht op Lindanieuws.nl. Het ging over Wendy van Dijk die stil stond bij de verjaardag van haar in 2006 overleden vader. Ze had een lieve foto met een mooi onderschrift op Instagram geplaatst. En ik geef haar groot gelijk, waarom zou je alleen de verjaardag vieren van je nabije naasten of alleen de leuke berichten delen. Helaas dacht niet iedereen hier zo over, op het Facebookbericht van LINDA was namelijk een stroom aan reacties binnen gekomen. Veel vol medeleven en steunbetuigingen, maar ook een dame die vond dat het een schreeuw om aandacht was.

Hier kan ik met mijn hoofd niet bij, Wendy is een bekende Nederlander. Maar ze is ook een mens met gevoelens net zoals jij en ik. Zij heeft dus net als ieder ander verdriet wanneer een dierbare komt te overlijden. Zou de desbetreffende dame het een schande vinden dat een zogenoemde BN’er gedrag vertoont dat ook bij ‘de normale mens’ voorkomt of zou het dieper liggen?

Is sociale media wel de plek om je verdriet te delen of vraag je dan automatisch om medelijden en aandacht? Zelf heb ik er ook altijd wat moeite mee om dingen rondom mijn vader te plaatsen, precies om bovenstaande punten want wat als ze vinden dat ik om aandacht vraag…? Afgelopen februari met mijn vaders sterfdatum en later in juni met Vaderdag heb ik dan toch eindelijk mijn gevoelens gedeeld. Want als je dit niet wilt lezen naast de leuke nieuwtjes waarom ben je dan mijn Facebook vriend?

Mijn vaderdag cadeautje van dit jaar <3
Mijn Vaderdag cadeautje van dit jaar ❤

Natuurlijk ligt dit voor Wendy iets anders omdat zij niet alleen vrienden maar ook veel fans als volgers en vrienden heeft. Misschien is het dan verstandig om na te denken. Wat zou jij willen horen op het moment dat je je hart lucht over het verlies van je vader, wat voor fijne man hij was en hoe graag je hem een fijne verjaardag zou willen wensen?

Voel je vrij om te reageren met jou gedachten hierover. 😉

Advertenties

2 reacties op ‘Mag je verdriet tonen op social media?

  1. Ik vind van wel! Het leven is niet allee maar leuke dingen, er zijn ook mindere dingen. Ook dat mag gezegd worden, wanneer het vragen om aandacht is is voor iedereen anders natuurlijk maar een overleden persoon blijf je altijd missen en dat mag je best delen vind ik!
    Xx

    Like

  2. Net je stukje over je droom gelezen, ik hoop voor je,ondanks dat je niet meer weet waar je over gesproken hebt, het een leuke droom was! (En terugkomend op en eerder stukje, natuurlijk mag je het hebben over je vader die donkergrijze 😉 krullen heeft)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s