Bijgeloof

Vandaag liep ik door mijn kamer in mijn ouderlijk huis en ineens zie ik iets liggen. Van die dingen waar je al jaren niet meer naar gekeken hebt maar die wel altijd constant aanwezig zijn geweest. Het was een van die vele verzameldingen van de plaatselijke supermarkt. Sleutelhangers in de vorm van smileys en dan met allerlei uitdrukkingen. Het specifieke poppetje waar deze post over gaat is een blauwe, één met witte vleugeltjes en een gele band om het hoofd. Een engeltje dus.

Het engeltje in kwestie
Het engeltje in kwestie

Ik had destijds een hele verzameling van deze sleutelhangers, die ik strategische naast mijn slaapkamerdeur aan een haakje had gehangen. Natuurlijk samen met allerlei andere prullaria zoals bloemenslingers en knuffeltjes. Maar ik dwaal af, het engeltje dus.

Bijzonder aan deze sleutelhangers was dat ze bij knijpen een geluidje produceren. Zoals een grommetje of een giechel. Uit het engeltje kwam een geluid dat ik nooit zo goed kon plaatsen. Maar ja, wat voor geluid maakt een engel ook? Ik weet het niet, ik heb er dan ook nog nooit eentje ontmoet.

Dit engeltje hing samen met zijn (ik denk dat het een hij was) vriendjes naast mijn deur en was met zijn lachebekje mijn kant op gericht. In de tijd dat ze nog te verzamelen waren kwam er zo af en toe nog eentje bij en dat was dat.  Prima zou je zeggen, lekker laten hangen. Maar nou komt het, dit engeltje was ’s nachts nogal onrustig. Misschien overdag ook wel, maar dan was ik daar niet bij. De geluidjes die hij kon produceren floepte er soms spontaan uit, hoorde ik hem ineens piepen/zoemen/neuriën of wat het ook maar was.
De eerste keer dat er iets spontaan geluid gaat maken in je kamer schrik je natuurlijk even, maar daarna vond ik het wel gezellig. Het was immers precies het engeltje dat geluid maakte.

Misschien, heel misschien was het een andere engel die me gedag wou zeggen.
Ik ben niet katholiek, christen, moslim of jood. Ik weet ook niet waar ik in moet geloven, in kan geloven. Maar wat zou ik graag willen dat de hemel wel degelijk bestaat en dat dat kleine engeltje mijn boodschapper was met een boodschap van boven.

Advertenties

Een reactie op “Bijgeloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s